Lekker Kleuren met Inktense 12/04/2024

€80,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-5 werkdagen

Lekker kleuren!

Deze workshop is een aanrader voor iedereen die de potloden al in de kast heeft liggen, maar niet precies weet hoe ze werken en voor mensen die erover nadenken om ze te kopen.

Herinner je je dat gevoel nog? Vroeger op de lagere school, lekker kleuren? Met de punt van je tong uit de mond en steeds opnieuw een kleurtje kiezen. Toen moest je vooral binnen de lijntjes blijven.
Dat hoeft bij ons niet!

We werken tijdens deze workshop niet met gewone kleurpotloden. Je maakt kennis met de Inktense potloden en blocks van Derwent. We onderzoeken samen alle mogelijkheden die Inktense potloden en blocks bieden op zowel stof als papier, zodat je dit later in je eigen projecten kunt toepassen.

Inktense is verkrijgbaar in potlood- of blokvorm op pigmentbasis en kan zowel op stof als papier worden gebruikt, het geeft een transparant inktachtig effect in levendige kleuren. De kleuren worden intenser met water of medium en eenmaal droog, is de kleur permanent en kan deze worden bewerkt met andere materialen zonder de onderliggende laag te beïnvloeden.

We beginnen om 10.00 uur. De deur is open vanaf 09.45 uur. Als je binnen komt, is er koffie en thee. Je zoekt een werkplek en doet je schort aan (zelf meenemen). Ik begin met iets te vertellen over het product. Wat is het eigenlijk.
We gebruiken als eerste oefening een verftechniek waarbij we droog en nat werken. Wat ook aan de orde komt: fixeren, structuren rubben, wat is het verschil tussen werken met water en een medium, tekenen, lekker kleuren en highlights.

Om 16.00 uur stoppen we met 'Lekker Kleuren' en heb je aantekeningen en proefjes, om te bewaren of verder te bewerken. Je kent nu alle ins en outs van het werken met de veelzijdige Inktense, zodat je thuis direct zelf aan de slag kan.

 

 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen