Zelf Derwent Inktspray maken

  • Geplaatst op
  • Door Janine
  • 0

Wist je dat je met Inktense Blocks een inkt-spray kan maken voor je art journal?


Voor een Art Journal geldt "Alles mag en niks moet'. 

Je gebruikt een schetsboek of notitieboek waarin je allerlei technieken kunt uitproberen. Of wil je het liever juist mooi strak in één stijl houden? Je kunt ook werken op losse vellen en die laten samen binden tot een boekje.

Welke materialen gebruik je in een Art Journal.

Acrylverf, waterverf, stencils, stempels, stickers, embossing, etc. Je kunt het allemaal door elkaar gebruiken in je Journal om zo een unieke Art Journal pagina te creëren. Door laag over laag te werken ontstaan er interessante effecten.
Je begint een nieuwe pagina altijd met het maken van een achtergrond. Hier is een Derwent Inktense Inkt-spray ideaal voor.

Wat heb je nodig voor het maken van een inkt-spray:

  • - Derwent Inktense Blocks
  • - Rasp 'n' Shake of keukenrasp
  • - water
  • - pipet
  • - sprayflesjes

 

Stap 1

Begin met het raspen van een Inktense Block in de Grate 'n' Shake of gebruik een keukenraspje. De hoeveelheid schaafsel hangt af van de intensiteit van de kleur die je voor je spray wilt. Begin met weinig. Je kunt er later altijd meer kleur aan toevoegen als de kleur niet sterk genoeg is.

 

Stap 2

Maak van papier een gerold trechtertje en gebruik het om het poeder in de Sprayflesje te trechteren. Voeg met een pipet langzaam water toe. SLuit het flesje en schud om het pigment op te lossen. Nu is je inkt-spray klaar.

 

Je zelfgemaakte inkt-spray is ontzettend leuk voor creatieve doeleinden. Hier gebruiken we de sprays voor achtergronden in een Art Journal. Gebruik de kleuren in lagen, spray met water en zie hoe mooi de kleuren mixen en blenden. Alle kleuren van de Inktense Blocks zijn onderling mengbaar, transparant en permanent. Eenmaal droog kun je meteen doorgaan met het gebruik van sjablonen.

De Inktspray werkt ook op stof

Extra:

Je kunt ook twee blokken in een Sprayflesje raspen om verschillende kleuren te mengen!

 

Ik hoop dat jij het ook eens zult proberen om jouw eigen inktsprays te maken met Inktense Blocks. Als je je projecten wilt delen met [email protected] zie je ze binnenkort misschien terug op Facebook.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.