Indigo: Cultivate, dye, create

€22,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Indigo

 

Ontdek indigo; een van de meest mystieke en toch meest gebruikte planten ter wereld. Met inspirerende afbeeldingen en een luxe presentatie en hard cover laat dit boek zien hoe je indigo kunt kweken, extraheren en verven.
Dit boek zal zowel beginners als ervaren ververs aanmoedigen om indigo te kweken, verven en creëren met een breed scala aan recepten en unieke projecten.

Van het denim van cowboys tot de jeans in je kledingkast, indigo is tot op de dag van vandaag zo populair. In dit praktische handboek leer je hoe je dit krachtige pigment kunt gebruiken om je kleding en handwerkprojecten tot leven te wekken. Dit boek bevat alle informatie die je nodig hebt om natuurlijke of synthetische indigo te gebruiken, naast een schat aan verfrecepten met andere planten en textielideeën.
 
In het eerste hoofdstuk leer je hoe je zelf indigo kunt kweken, of je nu een vensterbank of een volle tuin hebt. Het maakt niet uit waar je woont, de auteurs geven tuintips voor de beste indigosoorten voor jouw omgeving. Daarna worden verschillende verftechnieken uitgelegd om de gewenste resultaten te bereiken. Alles komt aan bod, van warm of koud verven met indigo, fructose, hydrosulfiet en gefermenteerde vaten, tot verven met andere pigmenten voor veelkleurige effecten. Een hoofdstuk met uitleg over de wetenschap achter de verfstof lost ook eventuele problemen op, zodat je verder kunt experimenteren.
 
Tot slot bevat het hoofdstuk over projecten gidsen over hoe je je geverfde textiel kunt gebruiken om ingewikkeld moyo-sashi en hitome-sashi borduurwerk, patchwork quilts of resistent geverfde patronen te maken. Weef met behulp van traditionele ikat- of boro-technieken en verf prachtige honingraat-, storm- en geometrische patronen. Til je ideeën naar een hoger niveau met deze krachtige verfstof en maak projecten die je versteld zullen doen staan.
 
Van plant tot pigment, Indigo zal zowel beginners als ervaren ververs aanmoedigen om te cultiveren, verven en creëren met een breed scala aan innovatieve en spannende recepten en unieke projecten.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen