Waarom is de verzending niet gratis?

  • Publié le
  • Par Janine
  • 0
Waarom is de verzending niet gratis?

Het antwoord is heel eenvoudig: de kosten die gemaakt worden voor het verzenden, moeten op de een of andere manier betaald worden.....

Waarom geen gratis verzending?


Waarom moet ik transportkosten betalen? Die vraag krijg ik vaak.

Er komen veel kosten kijken bij het runnen van een webwinkel. Als je kijkt naar het het bestelproces, dan maak je o.a. kosten voor de software, de huur van je atelier voor de opslag van je voorraad, kartonnen doosjes, opvulmateriaal en inpakpapier. Daarnaast rekent de verzendpartij kosten om het pakket bij de klant te bezorgen. 

Het antwoord is dus heel eenvoudig: de kosten die gemaakt worden voor het verzenden, moeten op de een of andere manier betaald worden.

De meeste webwinkels berekenen deze kosten door als een soort opslag in de verkoopprijs van de producten. Natuurlijk kan ik onze producten best allemaal net iets duurder maken en daarmee doen alsof we geen verzendkosten rekenen - zoals meestal gebeurt bij andere webwinkels, denk aan Bol.com.

Dit vinden wij echter oneerlijk. Op deze manier worden klanten die meerdere artikelen bestellen namelijk gestraft, doordat er aan hen eigenlijk dubbele transportkosten worden berekend.

De webwinkels die geen verzendkosten rekenen, verdienen dus zonder dat je het door heeft op de 'geen verzendkosten'. :)

Commentaires

Écrivez le premier commentaire...

Laisser un commentaire
* Votre adresse courriel ne sera pas publiée