Eigentijdse Quilts; kleur, structuur en vervorming / C. June Barnes

€21,50
Artikelnummer:: TLTBEQKSV
Verfügbarkeit: Auf Lager
Lieferzeit: 1-5 tagen

Prijswinnend textiel kunstenares C. June Barnes waste in 1999 een nieuwe quilt en ontdekte tot haar grote spijt dat de kleuren waren doorgelopen. Om de situatie te redden verfde ze de quilt nog eens met twee andere kleuren en ontdekte iets verrassends: de naaien-om-te-verven-techniek was geboren.

Na dit gelukkige toeval is C. June Barnes bekend geworden vanwege haar prachtige geverfde quilts, die zonder uitzondering hun leven begonnen als neutrale lapjes, om vervolgens in een rijk kleurenpalet geverfd te worden ¿ een revolutie voor de kunst van het quilten.

Naast verftechnieken ontdekte June de geweldige mogelijkheden van vervorming en krimp. Door het handig manipuleren van stoffen en door ingenieuze toevoegingen, zoals verpakkingsstrips, plastic koord en knopen, maakt ze intrigerende ontwerpen.

In dit mooie geïllustreerde boek onthult de schrijfster voor het eerst de geheimen van haar innovatieve technieken. De stapsgewijze oefeningen bevatten alle instructies die u nodig heeft om fraai vervormde en geverfde werkstukken te maken, maar de focus ligt op experimenteren en creativiteit. Aan het eind van elk van de twee delen van dit boek ziet u een verzameling prachtige werkstukken van de beste hedendaagse textielkunstenaressen.

Het boek behandelt:
- Het belang van de stofsoort: met welke stof kunt u wel en met welke stof kunt u niet goed werken, en hoe kunt u het verschil vaststellen
- Het gebruik van voorgeverfde stoffen voor een groter contrast
- Toevoegingen zoals kant en andere versieringen
- Het gebruik van koorden en bandjes
- Het gebruik van knopen voor textuur en vervorming

Als u met quilten nieuwe wegen wilt inslaan en daarbij een rijkdom aan nieuwe innovatieve technieken wilt leren, is dit voor u hét boek.

0 Sterne, basierend auf 0 Bewertungen